Player placeholder

13.06.2024 - 11:15

Hallituksen tiedotustilaisuus valtion tutkimus- ja kehittämisrahoituksen monivuotisesta suunnitelmasta 13.6.

Valtioneuvosto päätti torstaina 13. kesäkuuta yleisistunnossaan valtion tutkimus- ja kehittämisrahoituksen monivuotisesta suunnitelmasta. Suunnitelman linjausten pohjalta ohjataan lähivuosina valtion tutkimus- ja kehittämistoimintaan noin 280 miljoonan euron vuosittaiset lisäykset viime vaalikaudella saavutetun parlamentaarisen yhteisymmärryksen, sen mukaisesti laaditun T&K-rahoituslain sekä pääministeri Petteri Orpon hallitusohjelman mukaisesti.

Pääministeri Petteri Orpo, tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala ja elinkeinoministeri Wille Rydman kertoivat suunnitelmasta tiedotustilaisuudessa Valtioneuvoston tiedotustilassa torstaina 13.6. Kommenttipuheenvuoron tilaisuudessa piti Helsingin yliopiston rehtori, tutkimus- ja innovaationeuvoston 2. varapuheenjohtaja Sari Lindblom.

Paikalla tiedotustilaisuudessa olivat myös tutkimus- ja innovaationeuvoston pääsihteeri Johanna Moisio valtioneuvoston kansliasta, johtaja Erja Heikkinen opetus- ja kulttuuriministeriöstä ja teollisuusneuvos Maija Lönnqvist työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Aiheeseen liittyviä videoita

Katso kaikki