Valtioneuvoston videopalvelun saavutettavuusseloste

Tätä palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta. Lain mukaan julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia, eli kaikilla tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet käyttää verkkopalveluja.

Tässä selosteessa kerrotaan, mitä puutteita sivuston saavutettavuudessa on ja miten voit antaa meille palautetta palvelun saavutettavuudesta.

Seloste on laadittu 5.3.2024.

Palvelun saavutettavuus

Palvelu ei ole kaikilta osin saavutettavuusvaatimusten mukainen mutta täyttää lähes kaikki kriittiset saavutettavuusvaatimukset. Verkkopalvelun keskeiset puutteet on kuvattu tässä selosteessa.

Suorien lähetysten videotallenteet tekstitetään 14 vuorokauden kuluessa julkaisemisesta.

Sisällöt tai toiminnot, jotka eivät ole vielä saavutettavia

Joillakin videoilla näytetään esitysaineistoja kuvina. Esitysaineistoja ei voi käyttää ruudunlukijalla. (WCAG 1.4.5)

Huomasitko puutteita saavutettavuudessa?

Jos tarvitsemasi aineisto ei ole saavutettava, ota meihin yhteyttä palautelomakkeella. Toimitamme tarvitsemasi aineiston saavutettavassa muodossa.

Pyrimme jatkuvasti parantamaan verkkopalvelun saavutettavuutta. Jos löydät sivustolta ongelmia, joita ei ole kuvattu tässä selosteessa, ilmoita niistä meille. Otamme mielellämme vastaan myös muita huomioita ja parannusehdotuksia sivuston saavutettavuudesta.

Anna saavutettavuuspalautetta tähän sähköpostiosoitteeseen:
videopalvelu.vnk@gov.fi

Saavutettavuuden valvonta

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo saavutettavuusvaatimusten toteutumista. Jos et ole tyytyväinen meiltä saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
p. 0295 016 000

Siirry etusivulle